´ Paritt bygger nytt i centrala Karlstad - Paritt

Paritt bygger nytt i centrala Karlstad

Britt-2

Fastighetsbolaget Paritt har köpt de blivande hyreshusen i kvarteret Mercurius.

– Många ringer mig och söker hyreslägenhet så det finns ett behov, säger Britt Eriksson, ägare till Paritt.

Britt Eriksson har tidigare sagt att hon vill kunna se Domkyrkan från de fastigheter hon äger. Det kommer hon inte kunna göra nu men mer centralt kan man knappas äga hus ändå.

– Jag ärvde pengar efter min pappa som jag ville investera i något. Tidigare har jag arbetat som förskollärare och på sågverk och det var svårt att vara borta från jobbet och själv bestämma över sin arbetsdag. Därför ville jag ägna mig åt något där jag själv kunde bestämma över min tid, berättar Britt Eriksson.

Britt Eriksson visste att hon inte ville ha några anställda och därför har hon valt att leja ut jobb som fastighetsskötsel och ekonomi.

– Men att äga fastigheter passar mig eftersom det är något konkret och jag tycker det är väldigt roligt att gå förbi mina hus.

10 år har gått sedan Britt Eriksson gav sig in i branschen. Via en bekant fick hon veta att fastigheten som innehåller bland annat SVT och Swedbank vid Stora Torget var till salu och det blev hennes första fastighetsköp.

– Två veckor efter jag köpt fastigheten meddelade en stor hyresgäst att de skulle flytta. Det var då jag fick tips om att SVT var på jakt efter en ny lokal, berättar Britt Eriksson.

Hon hade ingen kunskap om fastighetsbranschen sedan tidigare utan fick som hon själv uttrycker det gå en utbildning live. Efter det första fastighetsköpet har det blivit ytterligare tre fastigheter. På Herrgårdsgatan 6 köpte Britt Eriksson en fastighet med byggrätt. Där ligger det sedan 3 år tillbaka ett nybyggt hus, där hon själv också har sitt kontor.

– Det har nästan blivit något nytt projekt varje år, konstaterar Britt Eriksson. Nu är jag jättenöjd med det jag har.

Men mer kommer det snart bli. Om två år kommer de 51 hyresrätter som Britt Eriksson köpt loss i kvarteret Mercurius att stå klara.

– Jag är en av investerarna i gallerian och jag har varit inblandad i flera projekt som Prepart och SPG AS genomfört. Men kvarteret Mercurius hade kanske inte blivit av alls om det inte varit för min bror Bo Pettersson som köpte tomten för sex år sedan.

47 tvåor, en trea och tre fyror kommer det bli i de nya hyreshusen på gården och i tre våningsplan ovanpå gallerians ingång. Britt Eriksson kommer i november lägga ut intresseanmälan på Paritts hemsida och det är först till kvarn som gäller.

–        Jag har bara några krav och det är att man kan betala hyran, tar hänsyn till sina grannar, håller det rent och fint och tyst nattetid. Jag hoppas att många kommer vilja flytta in och stanna kvar i lägenheterna, konstaterar hon.

 

Bildstext: Britt Eriksson som äger fastighetsbolaget Paritt framför tre av sina hus på Herrgårdsgatan. Bland de projekt som fastighetsbolaget genomfört under åren är hon mest stolt över ombyggnationen av entrén till Swedbank som i dag är mer lik sitt original än på många år.

Värmlands Affärer oktober 2014